15 Mart 2011 Salı

...Çikolatalı armutlu ıslak kek...

Gönderen Alonenes Nesli zaman: 00:00
NOT:Ben arasına armut yerine muz koyarak yaptım o da güzel oldu



MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (esmer veya beyaz )
2 çorba kaşığı toz fındık
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

ISLATMAK İÇİN

1,5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kakao

ARASI İÇİN

2 adet armut
2 çorba kaşığı toz şeker

ÜZERİ İÇİN

80 gr bitter çikolta
arzuya göre renkli şeker

YAPILIŞI

yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpıyoruz.Çırparken elimizi hiç kıpırdatmadan köpürtüyoruz yumurtaları.İçine sütü,kakaoyu,sıvıyağı ilave edip karıştırıyoruz.sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.kek kalıbını margarin ile yağlayıp kek hamurunu kalıba döküyoruz.175 derecede pişiriyoruz.Soğuduktan sonra keki ortadan keserek her tarafını sos ile ıslatıyoruz.sonra armutları küp küp doğrayıp şeker ile tavada birazcık sote yapıyoruz ve kekin arasına döküyoruz.En son kekin üzerine çikolatayı benmari usulü eritip döküyoruz ve istediğimiz gibi süslüyoruz

3 yorum:

pinkly on 30 Mart 2011 09:50 dedi ki...

eline sağlık canım :) ben de ıslak keki bitter sosla yaparım, çok güzel oluyor :)

YETENEK-SİZİN on 16 Haziran 2011 09:56 dedi ki...

üzeri gökkuşağı gibi duryo ne döktün öle ona fıstık:)

alonenes on 17 Haziran 2011 19:41 dedi ki...

yenilebilen simlerden döktük canımcım:))

Yorum Gönder

 

...alonenes... Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos