ilk defa denedim ve çok beğendim.yapılışı da çok kolay.yapmak isteyenler için tarifni de veriyim:) 27 ile 30 arası çıkıyor bu ölçülerden.tabi daha küçük keserseniz daha çok çıkma ihtimali var.
malzemeler
1 litre süt
1 paket vanilya
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
arasına
2 paket krem santi
1 su bardağı süt
ceviz
tepsiye de hindistan cevizi,
yapılışı
şeker un kakao ve vanilyayı tencereye koyuyoruz.ocağı açıp üzzerine sütü yavaş yavaş ekliyoruz.muhallebi kıvamına gelince fırın tepsisine hindistan cevizini bolca yayıyoruz.onun üzerine de muhallebiyi döküyoruz.soğumaya bırakıyoruz.iki paket krem şantiyi bir bardak süt ile çırpıp dolaba koyuyoruz.muhallebi soğuyunca üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve ceviz fındık ne varsa döküyoruz.şerit halinde kesip yuvarlıyoruz.
Kız seni alan yaşadı diyorumm :))
YanıtlaSililk kızkardeşimden alıp yapmştım bu tarifi.o artık profesyonel bir şef.çok güzel oluyor cidden.ve seninkide enfes görünüyor canım çekmedi desem yalan olur.ama daha yeni kek yaptık haftaya inşallah:)
YanıtlaSil:)) göreceğiz yaşadı mı yandı mı mavişim:)
YanıtlaSilkeşke bende kardeşin gibi olsam alanayım ama o kadar yükseklerde gözüm de yok şirin sıcak bir pasta ve hobi cafem olsun yeter:))çok şey istemiyorum değil mi
YanıtlaSilAlonem nefis bir şey bu, ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilnefis olmuş ellerıne sagalık.
YanıtlaSilHindistan cevizi tepsiye yapışmasını mı engelliyor. Başka bir tarifte ıslak tpsiye dökün diyordu, ayırana kadar tipi değişti hamurun. :)
YanıtlaSilÇok beğendim :)
teşekkürler aslım
YanıtlaSilteşekkürler heden:)
YanıtlaSilhem dışı güzel görünüyor hem de yapışmamasını sağlıyor sena ceyiz.çok rahat ayrıldı tepsiden:))
YanıtlaSilBen diyetteyim :(
YanıtlaSilne diyeti kız :)
YanıtlaSilnefis görünüyor, elinize sağlık!
YanıtlaSilteşekkürler:)
YanıtlaSil