CEVİZLİ TAHİNLİ AÇMA
MALZEMELER
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaşmaya
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tuz
4 çorba kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
HARCI İÇİN
300 gr ceviz
1,5-2 su bardağı tahin
YAPILIŞI
şekerle margarini elimizle karıştırarak eritiyoruz.sütü ılıt içine ekle,yağı,suyu,yumurtayı ekle karıştır.Margarini erit ve bu karışıma ekle.Unu ekle ve üzerine tuz ekleyip karıştırıyoruz.unu da yavaş yavaş ekliyoruz.Dinlenen hamuru bezelere ayır.Hamuru un ile aç.Bir tavada yarım margarini erit.Tahinin içine biraz sıvıyağ biraz şeker ekle.Margarini açtığımız hamura sürüyoruz.Tahini de kaşıkla sürüp ceviz de serpiyoruz üzerine.rulo halinde sarıp bukle şeklinde kıvırıyoruz ve resimdeki gibi kıvırıyoruz.üzerine bastırıp üzerine yumurta sarısı sür.Çörek otu susam dök yağlı tepsiye diz.Fırına sürüyoruz.
ÇİKOLATALI ELMALI TOPLAR
MALZEMELER
4 paket petibör bisküvi
3 tane orta boy elma
1 çorba kasesi ceviz
3/4 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİNE
2 adet muz
SOSU İÇİN
2 su bardağı süt
7 çorba kaşığı şeker
1 paket kakao
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
100 gr margarin
YAPILIŞI
Elmaları soyup rendeliyoruz.Cevizi robotta dişe gelecek şekilde büyüklükte çek.Bisküviyi un kıvamında çekiyoruz.
Bir kaba elmayı koyuyoruz üzerine kakao ekleyip karıştırıyoruz.Şekeri,tarçını,cevizi ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine bisküviyi yavaş yavaş ekliyoruz.Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar bisküvi ekliyoruz.Ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz üzerine bir dilim muz ve çikolata sosu yapıp ekleyip kürdan batırıyoruz.
SOSUNUN YAPILIŞI
Margarin haricindeki malzemeleri koyup kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.sonra margarini ekliyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder